16 октября 2012 г.

Здача 143 округу. Як це відбувалось.

Приветствую всех! Прошу прощение за двухмесячное отсутствие на страничке своего блога.
Все это время я был задействован в избирательной кампании кандидата в народные депутаты по 143 збирательному округу Анатолия Дидуха. 15 октября съезд ВО "Батькивщина" снял его с регистрации в пользу самовыдвиженца Олега Бабича.
Будучи принципиально не согласным с таким намерением, а теперь и решением, я три недели пытался донести до лидеров нынешней оппозиции ошибочность такого шага. Но победило своеволие и користолюбие инициаторов данной комбинации.
Сегодня я решил изложить для всеобщего ознакомления те аргументы, которыми аппелировал.  Здесь есть небольшие сокращения, которые не меняют сути.
Приношу извинение за официальность стиля и (перед теми, кто не знает украинского языка) за то, что я оставил тексты обращений в оригинальном варианте.

28.10.2012
На сьогоднішній день я являюсь довіреною особою Дідуха Анатолія Васильовича, кандидата в народні депутати України по виборчому округу №143 (центр – м. Ізмаїл), висунутого, ВО «Батьківщина» http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP407?PT001F01 =900&pf7201=1946. Він є головою Ізмаїльської міської організації ВО «Батьківщина» з 2010 року.
Півтора місяця після його реєстрації вже іде планова організаційна робота в умовах жорсткої протидії місцевої влади, передвиборча агітація в протистоянні 16-ти іншим конкурентам, та майже відсутності матеріальної підтримки обласного виборчого штабу. Все це можна подолати, але проблема виникла несподівано з нашого боку.
25 вересня на різних місцевих інтернетресурсах, в тому числі і на підконтрольному діючому народному депутату Дубовому Олександру Федоровичу сайті «Бессарабія ИНФОРМ» http://bessarabiainform.com/dubovoj-sdelal-sensacionnoe-zayavlenie-v-izmaile-vozrosli-predvybornye-stavki, з’явилась його заява про те, що певним кандидатам в депутати (серед них й Дідух А. В.) необхідно зняти свої кандидатури з виборчих перегонів на користь самовисуванця Бабіча Олега Івановича, члена Партії ветеранів Афганістану. Аргументується це тим, що у нього начебто найбільша підтримка та він повинен стати єдиним опозиційним (народним) кандидатом.
Відповідально стверджую, що Бабіч О. І. маючи в регіоні певну впізнаваність (хоча й проживає в населеному пункті, що знаходиться на території сусіднього виборчого округу) на даний час не має достатньої підтримки, щоб називати його головним конкурентом провладного кандидата – діючого нардепа Крука Ю. Б. Рейтинги, що зроблені на підставі голосувань відвідувачів місцевих сайтів не є відображенням реальності. Більше того, в опитуваннях, що проводимо ми, Бабіч О. І. має низький відсоток підтримки.
Пропозиція Дубового О. Ф. мала б сенс, якщо б кандидат, на користь якого пропонується знятись, був представником опозиційних сил, але Партія ветеранів Афганістану, членом якої є Бабіч О. І., такою не може вважатись. Крім того, ніякої опозиційності до діючої влади не проглядається й у його передвиборчої програмі http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP407?PT001F01=900&pf7201= 3218http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP407?PT001F01=900&pf7201=3218. Бабіча О. І. я знаю як хорошого командира з часів служби під його керівництвом в 1 АМД (м. Болград), але як особа, що займається політикою він є повністю залежною особою близькою до представників Партії регіонів та притримується проросійських поглядів.
Серед причин заяви Дубового О. Ф. бачу бажання діяти (можливо і за певну матеріальну вигоду) на користь одразу трьох осіб. Такими можуть бути кандидати по 143 виборчому округу від Партії регіонів Крук Ю. Б., самовисуванець, член Партій регіонів Боделан В. Р. і безпосередньо сам Бабіч О. І., найближчий соратник якого Бабенко народжений в тому ж селі (Шевченково Кілійського району), що й Дубовий О. Ф. Також такі дії можуть свідчити про намагання спростити зі свого боку фінансове навантаження під час виборчої кампанії, тому що основний акцент по підтримці Дубовий О. Ф. робить на 141 виборчий округ, де самовисуванцем іде його двоюрідний брат Дубовий О. І.
Така пропозиція відомого представника опозиції (думаю, що вона зроблена не без згоди Турчинова) дуже погано відобразиться на підтримці ОО «Батьківщина» виборцями нашого округу. Заява Дубового О. Ф. вже викликала бурхливу реакцію з боку прихильників та звинувачення у здачі округу регіоналам. Сам Дідух А. В. не збирається знімати свою кандидатуру. Він має намір боротись тому що шанси на перемогу є. Результати опитування в м. Ізмаїлі показують, що він тримається в трійці лідерів.
Особисто я вважаю Дідуха Анатолія Васильовича (підполковник запасу СБУ) дуже порядною, виваженою, принциповою людиною та  вдалою кандидатурою від опозиції. Якщо б він не був висунутий у кандидати, то я б серед інших 16 кандидатів не знайшов би особи за яку можна проголосувати. Тут немає корисної зацікавленості. Я в міру сил вже два місяці працюю тому, що треба активною роботою перекривати організаційні прорахунки і негативний імідж деяких лідерів нинішньої опозиції щоб вона врешті мала пристойний результат. Крім того, на прохання  Дідуха А. В. дію в складі його нечисленної команди через особисті переконання в правильності такого напряму.
Багато місцевих партійців «Батьківщини» і «Фронту змін» та члени партії «Громадянська позиція» проти виходу Дідуха А. В. з перегонів. Наскільки знаю, Рада обласної організації ВО «Батьківщина» не підтримає рішення про зняття кандидатури. Тому звертаюсь до Вас з проханням (згоду на це самого Дідуха А. В. я отримав) по можливості підняти на Раді ОО «Батьківщина» питання про недопустимість публічних заяв, що шкодять виборчої кампанії кандидата від опозиції та ОО «Батьківщина» в цілому.

6.10.2012
Повідомляю, що ситуація щодо Дідуха Анатолія Васильовича, кандидата по мажоритарному виборчому округу №143 (центр – м. Ізмаїл), висунутого, ВО «Батьківщина», залишається невизначеною. Безпосередньо Дідух А. В. витримав величезний тиск з боку Бойченко Павла Івановича, який є  помічником Дубового, та не збирається подавати заяву до ЦВК про зняття з реєстрації. Зараз організатори такої маніпуляції намагаються кулуарно вирішити питання, щоб Дідуха було виключено з числа кандидатів по 143 округу рішенням з’їзду ВО «Батьківщина».
Про те, що це було сплановано Дубовим заздалегідь, свідчать декілька моментів.
1.      Він пролобіював призначення кандидатом на округ Дідуха, свого однопартійця замість Фуфаєва Анатолія Івановича (ФЗ), якій до з’їзду був більш імовірним претендентом, сподіваючись, що той легше підкориться пропозиції знятись на користь Бабіча.
2.      З перших днів офіціального початку виборчої кампанії всі фінансові, організаційні і мєдійні ресурси Дубового спочатку приховано, а пізніше явно були направлені на підтримку Бабіча.
3.      Агітаторів опозиційного штабу змушують агітувати за Бабіча та забороняють розповсюджувати листівки з програмою Дідуха.
4.      В приміщенні штабу з 6 жовтня зберігається друкована продукція (Спецвипуск газети «А. Ф. К.», яка фінансується Дубовим) накладом 80 тис. прим., що повністю присвячена Бабічу.
5.      На різних місцевих інтернетресурсах, де обговорюється ситуація, анонімні «боти» Дубового стверджують, що Дідух, начебто, запросив у своїх за своє зняття 20 тис. дол., а коли йому відмовили, взяв гроші у нардепа Крука Ю. Б. (балотується від ПР), який ні би зацікавлений, щоб Дідух не знімався з перегонів. Це не відповідає дійсності.
Аргументи на користь Дідуха Анатолія Васильовича.
1.     Дідух А. В. дійсно достойна людина, та вдала кандидатура від опозиції, тим більш в порівнянні з попереднім претендентом Фуфаєвим А. І.
2.     Бабіч О. І. абсолютно неприйнятна особистість, не те щоб хоча б могла відстоювати опозиційні до нинішньої влади погляди, а й взагалі бути народним депутатом.
3.     Відмова Бабіча в пресі та під час зустрічей з виборцями навіть на словах підтримувати програму ВО «Батьківщина».
4.     Саботаж, що організований Дубовим на окрузі №143, вкрай негативно впливає на виборчу кампанію опозиційного спрямування, яку активісти різних партійних організацій (ВО«Б», ФЗ, ГП, ПРП, НУ, ВО«С», НРУ) ведуть з середини літа.
5.     Вірогідно, що обласне керівництво партії УДАР за домовленістю з Одеським обласним штабом об’єднаної опозиції зніме свого кандидата Келіогло В. Г. з реєстрації за принципом квотування на користь саме Дідуха.
6.     Дідух має значно більшу підтримку виборців ніж Бабіч за нашими спостереженнями та на підставі проведеного компанією «Соціополіс» на замовлення місцевої ПР опитування на початку вересня.
7.     Дубовий переслідує особистісні та корисні мотиви висловлюючи підтримку Бабічу.
8.     Бойченко, як фактичний керівник місцевого виборчого штабу зробив все можливе, щоб візит Анатолыя Гриценка до Ізмаїлу 3 жовтня не був організований належним чином та не відбувся, остерігаючись його ознайомлення з даною проблемою.

15.10.2012
Я не перебільшував вашу можливість впливати на рішення політсили, яка підконтрольна Турчинову, тому адекватно сприймаю те, що сталось. Але це був останній (тому,  що вже не перший – прикрий) досвід моєї співпраці з місцевою організацією Батьківщин, при найми, доки на неї має вплив нардеп Дубовий.
Додатково повідомлю, що «офіцер-десантник Бабіч» не «увійшов до опозиції» тому, що завжди був стійким противником тих поглядів, які просуває опозиція. Він і зараз, навіть щоб намалювати свою мниму опозиційність, не спромігся щось заявити проти Януковича або ПР. Бабіч потрапив «весільним генералом» до тої комбінації, яку замислив Дубовий, тому, що був найбільш зручним для цього технічним кандидатом. Дідух проявив стійкість, був єдиним кандидатом, хто міг би скласти конкуренцію представнику ПР (на щастя, яким ми не скористались, їх було двоє Крук і Боделан).
Таким чином замість Дідуха, достойної людини, переконливого опозиціонера, депутата міської ради від Батьківщини, кандидата, який мав пряме відношення до цієї партії, прийняв присягу на з’їзді, мав більшу підтримку людей, нам запропонували Бабіча, який має сумнівні особистісні якості, не проживає в даному окрузі, не має політичного досвіду, боїться висловитись проти чинної влади, має низький рейтинг. Скористається тим (як було домовлено між Дубовим-Турчиновим і представниками діючої влади) саме один з прямих (Крук) або прихованих (Боделан) висуванців Партії регіонів. Крім того багато наших прихильників зараз обурені та зневірені, не знають (просто не залишилось опозиційного кандидата) за кого голосувати. Безумовно це позначиться й на рівні підтримки Батьківщини. Дай Бог, щоб ти, хто зараз розчарований таким кулуарним рішенням, прийшли на вибори та хоча б підтримали УДАР чи Свободу. Особисто я в день голосування підтримаю ВО "Свобода". Щодо мажоритарника, то на занк протесту мабуть зіпсую бланк бюлетеня.
Моє давне переконання, що деяким керманичам опозиційних партій перемога на виборах до ВР не потрібна, тільки утвердилось. Такими маленькими але чисельними по всій Україні вибриками вони нашкодили справі як ніхто інший. Я дуже (більш ніж раніше) хочу, щоб опозиція перемогла. Я хочу просто побачити те, як з жахом для себе Яценюк і Турчинов будуть змушені виконувати те, що наобіцяли. Точніше, я впевнений, що вони проявлять свою хибну сутність та відійдуть від обіцяного. Єдина надія на те, щоб всі патріотично налаштовані депутати разом в майбутній ВР згуртувались та виправдали нарешті довіру народу.
Слава Україні !

2 комментария:

  1. Я полностью с Вами согласна. К большому сожалению руки опущены и голосовать видимо буду за Свободу, а по мажоритарке - испорчу бюллетень....

    ОтветитьУдалить
  2. Героям Слава! СВОБОДА прийде - порядок наведе!

    ОтветитьУдалить